Annelerinizden tarif isteme dönemi geride kaldı bilmiyor musunuz? Devir teknoloji dönemi ve artık teknoloji hanımların da emrinde. En güzel tarifleri yüzlerce internet sayfasından anında bulabilirsiniz. Kimsenin yapamayacağınızı düşündüğü o çok "zor" tariflere ulaşabilir, hem de püf noktalarına uyarak herkesten güzel hazırlayabilirsiniz. Artık yemek konusunda o kadar çok blog sayfası ya da internet sitesi var ki, hem yerel hem de dünya mutfaklarından aradığınız her tarife ulaşmanız mümkün. Doğrusu yemeklerin tarifleri kadar hazırlama tekniklerini ve önemli püf noktalarını da bilmek lazım. Bu bilgilere internetten ulaşabileceğinizi söyledik ama en temel püf noktalarını sizinle paylaşmak istiyoruz. Görün bakın artık pişirdiklerinizi bir yiyen bir daha isteyecek. En güzel tuzlu ya da tatlı tariflerinizi öğrenmek için sıraya girecekler..
- Kabarık bir hamur kızartması istiyorsanız, kabartma tozunun ya da karbonatın içine bir fiske toz şeker katın ve sonucu gözlerinizle görün.
- Hamur açarken kullandığınız unları ışık görmeyen ve hava almayan kaplarda, özenle saklayın. Aksi halde ununuz bayatlar, acılaşır ve açması zorlaşır.
- Hazır şekerlemeler yerine kendi şekerlemenizi kendiniz yapın: Portakal, limon ya da greyfurt gibi meyvelerin kabuklarını minik minik doğrayın ya da rendeleyin. Küflenmeden saklamak için bir süre açık havada, tepsiye sererek kurutun. Sonra da minik torbalarda, buzdolabında saklayın. Kek ya da pasta hamurlarınıza, tatlı tariflerinize ekleyerek lezzet katın.
- Hamur açarken un kavanozunuz mutlaka yanınızda bulunsun Hamurunuzun merdane, oklava ya da açma tahtasına yapışmaması için sık sık unlanması gerekir.
- Pişirip servis ettiğiniz kurabiye, kek, börek ya da poğaçalarınızdan artanları bayatlamaması için buzdolabı poşetlerine koyarak buzdolabızın dondurucusunda saklayabilirsiniz. Böylece yeniden misafiriniz geldiğinde biraz önceden dolaptan çıkarıp çözdürdükten sonra tekrar fırında ya da mikrodalga fırınınızda kısa süre ısıtıp servis edebilirsiniz. Yeni pişirilmiş gibi taze olduğunu göreceksiniz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder